Søk
  • GrønneTrinn

Kutt ned plast på badet

Oppdatert: 21. mai 2019

Jeg ville dele noen måter som jeg kutter ned på plast på badet vårt. Mens vårt bad er langt fra plastfritt, er dette noen av de swaps jeg har gjort for å redusere mengden av personlig søppel vi gjør. Før jeg kommer inn i det, er det noen få poeng jeg vil gjøre


Bruk av mindre plast bør ikke være en form for grønn-vasket forbrukerisme. Det bør være en del av en tankegang hvor vi bruker og reduserer forbruket som helhet.

Dette handler ikke om å plage noen eller få noen til å føle seg dårlig om produktene de bruker. Det er massevis av dempende faktorer knyttet til hva folk kan kjøpe. Bruk av mindre plast er et konstant arbeid pågår og ikke en konkurranse.

Jeg har koblet til produkter i dette innlegget, så du kan få en bedre ide om hva jeg beskriver.


HÅR + KROPP


Da jeg var en tenåring, kjøpte jeg omtrent alt som luktet godt og hadde fin boks, men i løpet av årene har jeg innsett at jeg ikke trenger mye for å holde badet mitt og skjønnheten rutinemessig opp. Våre dusjhyller inneholder i dag bare en håndfull produkter til daglig bruk, hvorav mange er pakkefrie eller kan fylles på igjen.


Hår


Pakkefritt valg som de fleste i urbane områder kan finne er sjampo barer. På samme måte som bar såpe som er lett å skumme. Sjampo barer er også økonomiske som hver bar holder på å jobbe, varer så mye lenger enn en flaske flytende sjampo. Perfekt til daglig bruk og ideell i vaskeposen for besøk til treningsstudioet, ved svømmebassenget eller på ferie!
En helt annen type hvordan man kan vaske håret sitt er med rugmel. Bare bruk 2 stor skje med rugmel og blande med varmt vann, vask som vanlig og rinse. Hvis det blir noe små bitter fra rug i håret bare bruk hårføner.

Til å gi god fuktighet til håret bruker jeg kokosolje som hårmask 1-2 ganger per uka.

For å få skinnende hår bruker jeg eple sider som balsam (også 1-2 ganger per uka).Kropp


Jeg liker å holde kroppen min enklere med såpestykke. Vi holder en i dusjen for kroppen og en i nærheten av vasken for håndvask sammen med en naturlig loofah svamp eller sisal soap pouch for de gangene du er ekstra skitten. For andre kroppsprodukter som fuktighetskrem bruker jeg kokosolje til kroppen og jojoba olje til ansikt. En enkel conjac svamp eller ansiktspads kan erstatte plastpuffer, og hvis du er villig til å barbere, kan en barberhøvel i rusfritt stål med blad erstatte engangsbruk.

#plastfrittbadet #zerowastenorge #mindreplast #sjampobar #såpestykke #barberehøvel
26 visninger0 kommentarer

©2018 by Grønnetrinn. Proudly created with Wix.com